Tříkrálová sbírka v Chrudimi
7. ledna 2012 Z ostatních charit

Tříkrálová sbírka v Chrudimi

Už po dvanácté se v Chrudimi uskutečnila dne 7.1. 2012 Tříkrálová sbírka.

Letošní sbírky se zúčastnilo 29 skupinek, které se v 8,30 hod sešly na chrudimské faře a po požehnání, které jim udělil l P. Jiří Heblt se vydaly do ulic města Chrudim vyzbrojeni kasičkou, posvěcenou křídou, cukry a kalendáříky. Po celý den se jednotlivé skupinky vracely na faru, kde na ně čekalo bohaté občerstvení. Poslední skupinka přišla až v 18,30 hod a přinesla naditou kasičku, ve které po spočítání byla rekordní částka 11 361,- Kč. V Chrudimi se celkem vybralo 125 634,- Kč.

Sbírky se v Chrudimi a okolí zúčastnilo 114 skupinek, které vybraly částku

523 901,- Kč.

Všem, kteří se na Tříkrálové sbírce 2012 podíleli jejím zorganizováním, koledováním nebo tím, že připravili pro koledníky občerstvení, velmi děkujeme!

Tříkrálová sbírka 2012 výsledky Chrudim.doc

Některé střípky ze sbírky 2012:
  • Jako každý rok některé rodiny v Chrudimi očekávají naše koledníky s obědem. Toto zastavení a občerstvení je pro některé skupinky chvíle pro nabrání dalších sil, aby mohly koledovat až do večera
  • Z jedné místní restaurace vyběhl za třemi králi majitel a pozval je dál. Osobně s nimi obešel všechny stoly a překvapené hosty nabádal, aby neváhali přispět. „Chlapi, přece se nenecháte zahanbit…“ A penízky do kasičky velice rychle přibývaly.
  • Na mnoha místech koledníky vyhlíželi. A když třeba nemohli být doma, našli před jedněmi dveřmi v sídlišti tři králové vzkaz: „Nejsme doma, ale necháváme Vám tu něco dobrého a něco do kasičky. A moc prosíme o napsání požehnání nad dveře. Díky!“ A vše bylo na kupičce u dveří.
  • Zvláště starší obyvatelé včetně pečovatelských domů se těšili na zpívanou koledu. A často došlo i na slzy…

Odkaz na videa:

Tříkrálová sbírka v Chrudimi

Průběh a ukončení tříkrálové sbírky 2012