Půjčovna zdravotních a kompenzačních pomůcek

Potřebujete zdravotní pomůcku? Nemáte prostředky na drahé vybavení? Hledáte řešení na omezenou dobu? Půjčovna kompenzačních pomůcek je tu pro vás!

Provozní doba:
Pondělí 9:00 - 11:00 12:00 - 15:00
Úterý 9:00 - 11:00 12:00 - 15:00
Středa 9:00 - 11:00 12:00 - 15:00
Čtvrtek 9:00 - 11:00 12:00 - 15:00

Za provozní poplatek určený na údržbu zapůjčujeme potřebné pomůcky na přechodnou dobu lidem dlouhodobě nemocným, po úrazech, v rekonvalescenci a s handicapem. Nemusíte si hned pořizovat drahé vybavení – stačí si jej půjčit!

Kompenzační pomůcky usnadňují péči, zvyšují životní komfort nemocným lidem i pečujícím osobám. Lidé se sníženou soběstačností díky nim mohou zůstat ve svém domácím prostředí a žít nadále plnohodnotně v kruhu blízkých.

Většina pomůcek je zcela nových, v dobrém technickém stavu a kvalitě. Pravidelně nakupujeme nové a rozšiřujeme nabídku tak, abychom mohli reagovat na vaše potřeby. Nevíte si rady s volbou správné pomůcky? Součástí zápůjčky je konzultace se sociální pracovnicí. Společně vybereme tu nejlepší věc pro váš lepší život.

Druhy kompenzačních pomůcek:

Berle a hole

francouzska barla

Francouzské berle

Jedna z nejznámějších pomůcek k odlehčení zátěže nohou při chůzi. Přispívá ke zvýšení stability během pohybu. Na rozdíl od hůlky berle podepírají paži i v předloktí a jsou tak vhodné pro lidi, kteří nemají pro držení hole dostatečnou sílu v zápěstí.

berle podpažní

Podpažní berle

Podpažní berle slouží hlavně jako poúrazová pomůcka. Mají nastavitelnou výšku berle i držadla. Jsou lehké a mají vysokou nosnost. Vyměnitelný pěnový návlek opěrky i rukojeti je měkký, hygienický a snadno se udržuje.

hul ctyrbodova

Čtyřbodová hůl

Vícebodové hole se vyznačují výraznou stabilitou a přispívají k jistější chůzi. Nastavením je lze přizpůsobit výšce postavy. Anatomicky tvarovaná rukojeť umožňuje pevný úchop. Široce rozestoupené nožky mají protiskluzové gumové nástavce. Prosté řešení mnoha situací.

Chodítka a vozíky

choditko ctyrbodove

Čtyřbodové chodítko

Je lehké, pohodlné a pomáhá při pohybu těm, kteří mají pohyblivost sníženou.  Díky opoře z obou stran umožňuje bezpečnou chůzi a snižuje riziko upadnutí. Duralový rám má nastavitelnou výšku a protiskluzové nástavce.

choditko trikolove

Skládací tříkolové chodítko

Skládací odlehčený duralový rám má nastavitelnou výšku. Madla jsou pohodlná a anatomicky tvarovaná. Díky malým rozměrům je toto chodítko vhodné i do menších prostor. Podpora tam, kde je třeba.

Chodítko čtyřkolové s košíkem

Čtyřkolové chodítko se sedačkou

Umožňuje plynulou chůzi lidem s lehkou nestabilitou chůze. Je vybaveno brzdami, opatřeno sedákem pro odpočinek a doplněno praktickou taškou pro přenášení osobních věcí. Může být vybaveno i nákupním košíkem. Některá chodítka lze snadno složit.

Chodítko pojízdné s oporou předloktí

Pojízdné chodítko s oporou předloktí

Výškově nastavitelná madla s opěrkami k pohodlnému opření při chůzi. Rám je vyroben z odlehčené oceli, snadno složitelný se čtyřmi plnými koly s možností zabrzdění v parkovací poloze. Určeno pro tělesně postižené osoby, seniory a osoby se sníženou schopností pohybu pro oporu a odstranění nejistoty při chůzi.

Chodítko pojízdné s podpažními opěrkami

Pojízdné chodítko s podpažními opěrkami

Čtyři otočná kola tohoto chodítka zajišťují plynulou chůzi. Anatomická madla a podpažní opěrky příjemné užívání. Vhodné pro rekonvalescenci a běžné užití při potížích s chůzí. Stačí vyzkoušet.

invalidni-vozik-mechanicky-klasik

Vozík mechanický

Je určen pro osoby s pohybovými obtížemi. Odlehčený, odolný, robustní a spolehlivý.  Má pohodlné loketní opěrky a opěrky na chodidla. Přední kola jsou plná bezdušová, zadní s rychloupínacími osami.

Postele a příslušenství

Postel polohovací elektrická

Polohovací elektrická postel

Pohodlné 4dílné profilované elektrické lůžko s dálkovým ovládáním. Dřevěné bezpečnostní bočnice po celé délce. Multifunkční sektorový rošt poskytuje komfort a přispívá ke správnému držení těla. Součástí postele je hrazda.

hrazda nad postel samostojící

Samostatná hrazda nad postel

Samostatně stojící hrazda poskytuje ležícímu člověku pomoc při zajištění nezávislosti při změně polohy na posteli i při vstávání z lůžka. Je užitečná při rehabilitaci. Rameno má stabilní základnu a vytahovací rukojeť. Hrazdu lze doma umístit k většině obyčejných postelí.

Jídelní stolek pojízdný

Pojízdný jídelní stolek

Tento pohodlný stolek může být umístěn vedle postele, židle nebo křesla. Je velmi lehký,  s kolečky a s brzdou pro snadný převoz. U stolku můžete nastavit výšku a úhel. Prostě přizpůsobit specifickým potřebám.

Matrace antidekubitní pasivní

Pasivní antidekubitní matrace

Jednostranná zdravotní matrace je vhodná pro lidi s nízkým až středním stupněm rizika vzniku proleženin. Jádro je vyrobeno z velmi pružné pěny s vysokou prodyšností. Ideální pro zdravé spaní i jako prevence vzniku proleženin.

Matrace antidekubitní nafukovací

Nafukovací antidekubitní matrace

Tuto pomůcku nabízíme z hygienických důvodů zejména k zakoupení. Matrace s proměnlivým tlakem je vhodná při prevenci i léčbě proleženin I. stupně.  Doporučuje se používání společně se základní matrací pěnovou, pro lepší stabilizaci je vybavena prodloužením. Zapůjčujeme také kompresor.

Závěsný-elektricky-zvedakZávěsný-elektricky-zvedak-použití

Elektrický zvedák

Elektrický pojízdný zvedák je skvělým řešením pro přesun člověka z lůžka na vozík, převoz do koupelny nebo na toaletu i zvednutí ze země. Rozkládací konstrukce, elektricky polohovatelné sklopné rameno, rozevíratelná základna, polstrovaná závěsná hrazda, indikátor stavu baterie, závěsné háky s pojistkou a dálkový ovladač znamenají profi pomůcku tam, kde je třeba.

Zdravotní pomůcky

kyslíkový koncentrátor

Kyslíkový koncentrátor

Pojízdný a tichý koncentrátor se špičkovou technologií. Zajišťuje nepřetržitou dodávku kyslíku bez rušivých zvuků. Snadno ovladatelný displej a vysoká bezpečnost z něj dělá nepostradatelnou pomůcku, když už dech nestačí.

Pomůcky k osobní hygieně a toaletě

WC židle

Toaletní židle

Klasická toaletní židle s čalouněním poskytuje optimální podmínky pro hygienu. Silné opěradlo  a robustní loketní opěrky zajišťují pohodlí, guma proti klouzání na každé noze zase bezpečí.

WC židle pojízdná

Pojízdná toaletní židle

Tato židle je určená pro toaletu mimo prostor WC. Možnost nadjetí nad běžná WC. Má odklopné područky, kolečka s brzdičkami a odnímatelné stupačky.

WC židle pojízdná sprchová

Pojízdná sprchová toaletní židle

Umožňuje výškové nastavení stupaček, kola jsou vybavena nášlapnými brzdami. Kvalitní materiál a na dotyk příjemná umělá hmota a nerez. Sedák je dvojdílný a nádobu je možné odejmout vrchem i zezadu. Židle je zcela odolná vůči vodě.

Sedačka vanová

Sedačka na vanu s madlem

Pomůcka pro pohodlný přesun a bezpečné sprchování ve vaně. Podpůrné madlo, nastavitelná dle šířky vany. Upevňuje se pomocí čtyř rozpěrných nastavitelných nožiček. Ergonomická, protiskluzová sedací plocha s perforací pro odtok vody z ní dělá výbornou pomůcku do každé vany.

WC nástavec

Praktický nástavec s univerzálním použitím pasuje na většinu běžných toaletních mís. Fixace pomocí nastavitelných zarážek. Někdy stačí málo.

Důležité dokumenty

• Informace o druzích pomůcek a cenách naleznete ZDE