19. listopadu 2014 Z ostatních charit

Sbírka potravin pro ty, co to opravdu potřebují!

Tuto sobotu 22.11. od 8:00 do 20:00 proběhne již druhý ročník celorepublikové Národní potravinové sbírky.

Jde o sběr potravin pro lidi, kteří to potřebují, protože se z nejrůznějších důvodů ocitli na ulici a jsou v tak komplikované životní situaci, že je pro ně opravdu obtížné si tuto, pro většinu z nás naprosto samozřejmou věc (tedy jídlo), pravidelně zajišťovat. Potraviny se po celé České republice budou vybírat přímo v obchodních řetězcích zaměřených na prodej potravin, které se k této nadmíru potřebné a záslužné aktivitě přidali. V Chrudimi to je (pouze) obchod řetězce Tesco (u zimního stadionu).

Dobrovolníci z Dobrovolnických center Farní charity Chrudim a Charity Přelouč budou vybírat potraviny ve vestibulu chrudimského Tesca po celý den. Každý, kdo má chuť a chce se zapojit (i třeba jen málem) do této smysluplné aktivity, má možnost v Tescu při svém nákupu koupit něco navíc a při odchodu to přenechat našim dobrovolníkům, kteří na konci dne předají vybrané potraviny místní chrudimské ubytovně pro bezdomovce a sociálně vyloučené rodiny s dětmi Sopre, o.p.s. a České federaci potravinových bank, která je dále rozděluje do podobných organizací, jako je chrudimské Sopre, po celé České republice.

Ideální potraviny pro sběr jsou instantní, trvanlivé a výživné potraviny typu instantní polévky, nudle, těstoviny, hotové omáčky, rýže, prostě to, co se nekazí a z čeho se člověk může opravdu najíst. Záleží ale samozřejmě na každém, co do sbírky věnuje. Odměnou mu může být dobrý pocit z pomoci druhému v nouzi. Ať už jím je totiž kdokoli, je jisté, že to potřebuje. Děkujeme.

Více informací na www.potravinypomahaji.cz