Pomoc obětem násilí v Libyi
6. dubna 2011 Z ostatních charit

Pomoc obětem násilí v Libyi

  Charita ČR nezapomíná na utrpení lidí žijících v Libyi a těch, kteří z Libye prchají před následky konfliktu. Pomoci můžete na sbírkové konto 55660022/0800 u České spořitelny, variabilní symbol: 181 – severní Afrika (Egypt, Libye a Tunisko).

Pozornost celého světa je v těchto dnech upřen do Japonska, které se potýká s následky mimořádné přírodní katastrofy. Charita ČR ani v této době nechce zapomenout na utrpení lidí žijících v Libyi a těch, kteří z Libye prchají před následky ozbrojeného konfliktu a soustřeďují se za hranicemi země.

Od počátku konfliktu se do pomoci obětem zapojily dva mezinárodní týmy, vyslané do oblasti Caritas Internationalis. Jeden charitní tým stále působí na libyjsko – tuniské hranici (kde se situace naštěstí poněkud uklidňuje), druhý tým působí na libyjsko – egyptské hranici, kde v současné době poskytuje uprchlíkům jídlo a potraviny (2000 jídel a 3000 kusů lahví vody o obsahu 0,75 l denně).

Podle údajů Mezinárodní organizace pro uprchlíky (IOM) libyjsko – egyptskou hranici od začátku krize překročilo 117 678 osob. Prostřednictvím našich partnerských organizací sdružených v Caritas Internationalis podrobně monitorujeme i dění přímo v Libyi, abychom v případě potřeby byli schopni poskytnout rychlou a účinnou pomoc.

Jak přispět:

Na pomoc obětem libyjské krize lze přispět na účet: 55660022/0800 u České spořitelny, variabilní symbol: 181 – severní Afrika (Egypt, Libye a Tunisko).

Více informací o pomoci Charity ČR na stránkách humanitární a rozvojové pomoci CHČR naleznete na www.caritasczech.org.

Kontakty:

Pavel Gruber, vedoucí oddělení humanitární a rozvojové pomoci Charity ČR

Převzato z webových stránek Charity ČR