16. března 2015 Z ostatních charit

Dobrovolnické centrum Farní charity Chrudim se zapojí do celorepublikové akce Ukliďme Česko!

Dobrovolnická akce Ukliďme Česko, která je zaměřená na úklid odpadků po celé České republice, proběhne letos i v Chrudimi! Tato akce probíhá na všech místech v ten samý den. A tím dnem je sobota 18. dubna.

Koná se všude tam, kde se do této iniciativy přihlásí a registruje kdokoli prostřednictvím webové stránky akce: http://www.uklidmecesko.cz/.

Dobrovolnické centrum Farní charity Chrudim se k této aktivitě letos přihlásilo a tím tak dává možnost všem Chrudimákům zapojit se a přispět ke zmenšení množství odpadků v Chrudimi. Na lokalitách kde budeme uklízet se domluvíme společně na začátku akce. Odpadků po Chrudimi, jak jistě všichni víte, není zrovna málo. Neděláme si iluze, že bychom je uklidili všechny, ale účastníkům akce můžeme slíbit, že půjdeme uklízet tam, kam se domluvíme. Svojí aktivitou tedy můžete přispět k úklidu přímo i ve svém nejbližším okolí.

Této akce se v loňském roce v ČR dobrovolně zúčastnilo okolo 6 200 lidí, kteří na 280ti místech po celé České republice uklidili dohromady 280 tun odpadků. Cílem letošní akce je pochopitelně zvýšení počtu jak dobrovolníků, tak sebraných odpadků. U nás v Česku vznikla tato iniciativa teprve v loňském roce a hned získala prestižní ocenění Ekologický Oskar. Ve světě je tato aktivita známá jako "Let´s Do It!" a zapojilo se do ní již víc jak 9 milionů lidí z více jak 100 zemí.   

A jak to proběhne u nás v Chrudimi? Naprosto jednoduše! Kdokoli se chce akce zúčastnit, přijde na níže uvedené místo. Zde dostane od organizátora rukavice a igelitové pytle. Společně se domluvíme na lokalitách, kam půjdeme sbírat odpadky a pak se vyrazí. Na konci akce organizátor zajistí odvoz odpadků a pozve zúčastněné dobrovolníky na občerstvení. Přijďte nám také pomoci uklidit naše město!

Sraz je v sobotu 18.4. v 13:00 u sídla Farní charity (Školní náměstí 56, Chrudim)

více informací o akci na http://www.uklidmecesko.cz/event/10295