Výsledek Tříkrálové sbírky 2024 na Chrudimsku překonal očekávání. Děkujeme! Zobrazit fotogalerii
31. ledna 2024 Z naší charity

Výsledek Tříkrálové sbírky 2024 na Chrudimsku překonal očekávání. Děkujeme!

Od 1. do 14. ledna 2024 se uskutečnila v obcích a městech na Chrudimsku Tříkrálová sbírka, při které tři králové navštívili mnoho domácností. Lidé srdečně přivítali koledníky, což se projevilo v rekordních částkách, které do kasiček darovali.

Více než 900 koledníků, oděných jako tři králové ve složení Kašpar, Melichar a Baltazar, se vydalo s koledou na rtech do téměř 70 měst a obcí. Celkový výnos Tříkrálové sbírky na Chrudimsku činí úctyhodných 1 815 876 korun, což představuje nárůst o 154 936 korun ve srovnání s loňským rokem.

Oblastní charita Chrudim plánuje výtěžek sbírky využít na rozvoj svých služeb, zejména na rozvoj Domácí hospicové péče, Domácí zdravotní péče a na nákup a opravy automobilů, které jsou pro terénní služby nezbytné. Finanční prostředky budou rovněž směřovány do pomoci potřebným rodinám a občanům z regionu, a podpoří činnost dobrovolnického centra.

Roman Pešek, ředitel Oblastní charity Chrudim, uvedl: „Je pro mne inspirací sledovat nadšení koledníků a štědrost dárců, kteří neváhají podpořit dobrou věc. Děkuji zaměstnancům Oblastní charity Chrudim, farnostem, školám a všem, kteří se do sbírky zapojili. Není pro nás samozřejmostí, že se někdo rozhodne věnovat svůj čas a úsilí pro podporu dobré věci. Děkujeme!“

Nell Stoupová, koordinátorka Tříkrálové sbírky, dodává: „Těší mě velký zájem ze strany dobrovolníků, kteří akci podporují opakovaně. To je důkaz toho, že Tříkrálová sbírka se stala tradicí. Letos se zapojilo hned 12 škol na Chrudimsku a někteří studenti s tříkrálovým poselstvím putovali i ve všední dny. Každá otevřená kasička nám ukázala, kolik lidí s dobrým srdcem máme v našem regionu. Děkujeme!“

Děkujeme dárcům, dobrovolníkům a všem, kteří se podíleli na organizaci a realizaci Tříkrálové sbírky 2024 na Chrudimsku. Díky Vaší štědrosti a angažovanosti se můžeme lépe držet našeho motta: Pomáháme lidem.

Pokud potřebujete naše služby, jsme tu pro Vás. Více informací na www.chrudim.charita.cz