Hledáme nové dobrovolníky!
9. března 2016 Z naší charity

Hledáme nové dobrovolníky!

V Dobrovolnickém centru Farní charity Chrudim hledáme nové dobrovolníky, kteří by nám pomohli jednoduchým způsobem a bez potřeby nějakých speciálních znalostí či dovedností zpříjemňovat volný čas seniorům v chrudimských organizacích (LDN, Domovy pro seniory, Domovy s pečovatelskou službou). Pomáháme také při doučování dětí ze sociálně vyloučených rodin, nebo při vzdělávání a osamostatňování se u lidí s mentálním či fyzickým handicapem.

Naši dobrovolníci od nás dostanou do začátku kompletní výbavu informací a rad, velký výběr nejrůznějších organizací, kde mohou pomáhat a v neposlední řadě bezpečné a profesionální zázemí pro případ, že by bylo potřeba cokoliv řešit.

Pak už si stačí jen vybrat, kde a komu budete chtít pomáhat a věnovat tomu občas chvilku vašeho volného času. Může to být pravidelně i nepravidelně, dopoledne i odpoledne, ve všední den i o víkendu. Jak to bude vyhovovat vám. Vhodné pro studenty, matky na mateřské, nezaměstnané, zaměstnané, i aktivní seniory. Prostě pro každého kdo chce.

Odměnou je dlouhodobý dobrý pocit ze smysluplné činnosti, která nejenom že pomáhá lidem, kteří to potřebují a mají o to velký zájem, ale také vytváří ohleduplnou a bezpečnou společnost, ve které žijeme a jednou také zestárneme i my.

Kontakt: dobrovolnicke.centrum.charitacr@tiscali.cz, tel: 608 054 111

Bc. Lukáš Roztočil, DiS., koordinátor dobrovolníků Farní charity Chrudim