Den dobrovolnictví

28. 6. 2023, 08:30 - 28. 6. 2023, 16:30 Klášterní zahrady, Chrudim Akce pro dobrovolníky, Akce pro veřejnost

Široká veřejnost a studenti základních i středních škol se zde budou moci seznámit s tím, co to je dobrovolnictví, co obnáší a kde všude v Pardubickém kraji pomáhá. Během dne se zde setkají dobrovolníci, koordinátoři, organizace a jejich klienti, kterým dobrovolníci pomáhají. Na akci srdečně zveme každého, koho dobrovolnictví zajímá, nebo kdo by se chtěl dobrovolníkem stát.

Během dne si bude možné projít jednotlivá stanoviště dobrovolnických center působících v našem kraji, která budou mít připravené aktivity pro děti a prezentaci své činnosti. Na místě bude k vidění také výstava fotografií, ilustrujících rozmanité dobrovolnické aktivity. Těšit se můžete po celý den i na doprovodný program, který nabídne například kouzelnické představení, hudební vystoupení nebo ukázky od dobrovolných hasičů Topol. Zdravotní sestry představí canisterapii a jeden z dobrovolníků Oblastní charity Chrudim povede ornitologickou přednášku. V rámci akce proběhne také kulatý stůl na téma dobrovolnictví se zástupci Ministerstva vnitra ČR.

Součástí akce bude také sbírka trvanlivých potravin a šatstva, které může přinést kdokoliv od 9 do 17 hodin do areálu Klášterních zahrad v Chrudimi.

Možností bude také buď donést, nebo na místě vyrobit přání, které naši dobrovolníci následně darují seniorům v domovech pro seniory i seniorům, kteří se v odpoledních hodinách zúčastní společného programu.

Akci pořádá Oblastní charita Chrudim prostřednictvím svého dobrovolnického centra, které letos slaví 10. výročí, Regionální dobrovolnické centrum Pardubického kraje a Pardubický kraj.

Ing. Nell Stoupová

vedoucí a koordinátorka dobrovolnického centra
Tel.: 704 675 407 E-mail: 9.yvOcjgbiBFRYUSYkkr1W77~bGk9W7r