V sobotu se letos již podruhé zapojili dobrovolníci do úklidu Zobrazit fotogalerii
13. května 2021 Z naší Charity

V sobotu se letos již podruhé zapojili dobrovolníci do úklidu

Stejně jako v dubnu letošního roku, tak i tuto sobotu 8. května pokračovali dobrovolníci Farní charity Chrudim v úklidu veřejných prostranství na několika místech Chrudimi.

Tentokrát naši dobrovolníci z Dobrovolnického centra uklízeli v okolí obchodních domů Albert a Kaufland. Celkem se akce zúčastnilo sedm dobrovolníků, kteří zde bez nároku na honorář odpracovali celkem 4 hodiny.  Společnými silami sesbírali 10 velkých pytlů s odpadky.

Rád bych poděkoval dobrovolníkům Farní charity Chrudim, kteří ve svém volném čase přispívají k zajímavým projektům, které zlepšují život nás všech“, řekl ředitel Farní charity Chrudim Roman Pešek.

K poděkování se přidala i Nell Stoupová, koordinátorka dobrovolnického centra: „Všem účastníkům velmi děkuji. Těším se na další den v rámci projektu Ukliďme Česko, který se bude konat v sobotu 18. září 2021. A ráda bych pozvala všechny zájemce o dobrovolnictví, aby se k nám přidali. Skvělých lidí ochotných věnovat svůj čas zajímavým projektům a druhým lidem není nikdy dost.“

Projekt „Ukliďme Česko“ je dobrovolnická úklidová akce, která probíhá nejen na území celé České republiky od roku 2013. Jejím cílem je uklidit nelegálně vzniklé černé skládky a nepořádek.

Více informací naleznete na stránkách https://www.uklidmecesko.cz/.

Bc. Michaela Horníčková
704 600 295