Vedoucí Dobrovolnického centra Farní charity Chrudim se školila pod záštitou Ministerstva vnitra
15. července 2021 Z naší Charity

Během měsíce června se celkem 7x sešli koordinátoři Dobrovolnických center ze všech koutů republiky, aby sdíleli zkušenosti ze své práce a načerpali nové znalosti. Školení proběhlo pod záštitou Ministerstva vnitra a probíhalo v režii ostravské společnosti ACCENDO.

Hlavním přínosem bylo setkání koordinátorů s dobrovolníky. Den, kdy se obě skupiny sešly, ukázal, že ani virtuální prostor není překážkou skutečného setkání.

Vedoucí Dobrovolnického centra Farní charity Chrudim Nell Stoupová uvedla: „Školení bylo pro moji další práci velkou inspirací a díky zkušenostem ostatních koordinátorů jsem získala představu, jakou cestou rozvíjet i naše Dobrovolnické centrum.“

S celou řadou odborných školitelů probírali témata jako základy dobrovolnictví a jeho rámec; komunikační, prezentační a lektorské dovednosti; dobrovolnická infrastruktura, propagace dobrovolnictví a management dobrovolnictví. V průběhu také proběhla praktická individuální práce mezi dobrovolníkem a koordinátorem. Na závěr školení se obě strany shodly, že nejprospěšnější pro představu, co všechno práce koordinátora obnáší, bylo sdílení praxe.