Farní charita Chrudim bude součástí Dne dobrovolnictví v Pardubicích Zobrazit fotogalerii
12. srpna 2021 Z naší Charity

Farní charita Chrudim bude součástí Dne dobrovolnictví v Pardubicích

Ve dnech 12. – 13. srpna se ve sportovním parku Na Špici v Pardubicích konají Dny dobrovolnictví. Proběhne zde prezentace dobrovolnických center Pardubického kraje a na programu budou zábavné aktivity pro děti i dospělé nebo výstava fotek.

Dobrovolnické centrum Farní charity Chrudim bude mít v parku svůj „DOBROstan“ v pátek 13. srpna od 13 do 18 hodin. Veřejnost tak bude mít možnost se blíže seznámit s činností našeho dobrovolnického centra a s akcemi, které během roku pořádáme. Dobrovolníkem se může stát každý, kdo má zájem pomáhat druhým a je ochoten věnovat část volného času tomu, aby byl užitečný lidem, kteří to potřebují. Dobrovolníci pomáhají dětem, seniorům a zdravotně postiženým.

Ředitel Farní charity Chrudim Roman Pešek k činnosti našeho dobrovolnického centra řekl: „Chtěl bych poděkovat všem dobrovolníkům za inspiraci, se kterou zdarma a ve svém volném čase dělají užitečnou činnost. Podobný přístup považuji za inspirativní“ a dodal: „Věřím, že myšlenka dobrovolnictví zaujme další lidi. Pokud byste chtěli rozšířit naše řady, budeme rádi.“

Vedoucí dobrovolnického centra Nell Stoupová k chystané akci doplňuje: „Den dobrovolnictví se uskuteční v rámci akce Sportovní park Pardubice, proto i na našem stanovišti si děti budou moct zasportovat a po splnění několika úkolů dostanou balónek a diplom. Na místě zároveň budeme informovat o tom, jak se stát dobrovolníkem. Věřím, že i díky této akci myšlenka dobrovolnictví zaujme více lidi.“

Události týkající se dobrovolnického centra a dalších služeb Farní charity Chrudim, pravidelně zveřejňujeme na našem webu a na Facebooku. Na základě toho můžeme krásně sledovat zájem z řad veřejnosti a nadále zlepšovat naše služby.