Tříkrálová sbírka 2014 na Chrudimsku
23. ledna 2014 Z ostatních charit

Tříkrálová sbírka 2014 na Chrudimsku

K organizaci a přípravě Tříkrálové sbírky jsme přistupovali s velkou pečlivostí. Připravili jsme setkání s koordinátory o organizátory sbírky z okolních měst a obcí a bylo to po roce opět velice krásné setkání.  

Ve dnech koledování měli koledníci v našem regionu k dispozici  138  úředně zapečetěných pokladniček. Ačkoliv teprve končily vánoční prázdniny a většina dětí tedy mohla užívat poslední prázdninový víkend, přišly a účastnily se Tříkrálové koledy v tak hojném počtu, který nás velice mile překvapil.

Překvapila nás mile i celková vykoledovaná částka – 618.998,-Kč.

Největší koledu v pokladničce přinesl Jiří Bureš a jeho kolednická skupinka – Blanka, Alžběta, Jan, Anežka, po rozpečetění v ní byla částka 18.280,-Kč.

Není vhodné utvářet žebříček  měst a obcí či kolednických skupin podle „výtěžku“ pokladničky. Jsme přesvědčeni, že všichni koledovali co mohli, ne jen  ne pro výši částky ale pro základní  myšlenku této koleny, umožnit pomoc potřebným a také přinášet radost a požehnání.

Upřímně děkujeme všem organizátorům, všem obětavým koledníkům a zejména všem dárcům, kteří do Tříkrálové sbírky přispěli jakoukoliv částkou.

Samotní koledníci Tříkrálové sbírky také přinášeli světu radost, úsměv, zpívání, přátelství  - tedy celkem vzato  požehnání.

 

Celkové výsledky tříkrálové sbírky v jednotlivých obcích najdete zde.