Oblastní charita Chrudim vyhlašuje sbírku na pomoc ukrajinským uprchlíkům
19. dubna 2022 Z naší charity

Oblastní charita Chrudim vyhlašuje sbírku na pomoc ukrajinským uprchlíkům

Oblastní charita Chrudim přijímá od pondělí 28. března potravinovou, finanční i materiální pomoc pro uprchlíky z válkou postihnuté Ukrajiny. Vybrané dary následně předává partnerským Charitám a dalším organizacím.

Sběrné místo je v provozu každé pondělí a středu od 15 do 17 hodin ve dvoře římskokatolické farnosti na adrese Školní náměstí 56 v Chrudimi (vjezd do dvora z ulice Hradební).

Nejvíce potřeba jsou trvanlivé potraviny, hygienické potřeby a potřeby pro děti jako pleny, ubrousky, krémy, mýdla, šampony a kojenecké láhve. Seznam potřebných věcí je pravidelně aktualizován zde. Zároveň je možné na sběrném místě finančně přispět do kasičky veřejné sbírky „Charita pro Ukrajinu“, jejíž výtěžek je určen na pomoc válečným uprchlíkům z této země.

S nabídkou oblečení a nábytku se prosím obracejte na organizace, které provozují sklady materiální pomoci nebo sociální šatník.

Kontaktní osobou v oblasti ukrajinské krize a koordinátorkou sbírky na pomoc ukrajinským uprchlíkům je vedoucí občanské poradny Bc. Iveta Bakešová. Pro více informací nás neváhejte kontaktovat na emailu poradna@charitachrudim.cz nebo na čísle 704 675 408.

Děkujeme.