Oblastní charita Chrudim ocenila štědrost v době adventu: Poděkování za pomoc druhým na Benefičním adventním koncertu Zobrazit fotogalerii
4. prosince 2023 Z naší charity

Oblastní charita Chrudim ocenila štědrost v době adventu: Poděkování za pomoc druhým na Benefičním adventním koncertu

V duchu vánočního období se v Chrudimí nesla vlna solidarity a lásky k bližním, a to díky výjimečné události – Benefičnímu adventnímu koncertu, který se stal nezapomenutelným okamžikem pro Oblastní charitu Chrudim. Tato charitativní akce nejenom ocenila nezištné úsilí a obětavost nominovaných z řad zaměstnanců a přátel charity, ale také všechny účastníky, kteří svou přítomností a podporou přispěli k rozvoji domácí hospicové péče.

Na koncertě 3.12.2023 v kostele Nanebevzetí Panny Marie v Chrudimi, bylo oceněno 9 mimořádných žen za jejich charitní činnost  a podporu charity. Rádi bychom vám je níže představili:

ocenění

Pro ty, kteří nestihli Benefiční adventní koncert, stále existuje možnost podpořit domácí hospicovou péči. DONIO - Auta pro sestřičky domácí hospicové péče.

QR kód

Děkujeme!

 

Martina Soukupová, DiS.

Martina není jen matkou dvou krásných dětí, ale také pracovnicí s velkým srdcem a nezlomným odhodláním. Její tříletá cesta v Oblastní charitě Chrudim je plná neustálého růstu a překonávání překážek. Začínala jako zdravotní sestra a postupně se vypracovala na vrchní sestru, kde se stala hybnou silou v rozvoji domácí hospicové péče v Chrudimi. Motivaci nachází v péči o pacienty a v přesvědčení, že důstojné umírání v kruhu rodiny má hluboký význam. Jejím cílem je zajistit, aby každý pacient prošel procesem umírání s respektem a péčí. Přestože práce v oblasti domácí hospicové péče jí přináší mnoho výzev, Martina se snaží překonávat překážky s odhodláním a silou vůle udržuje rovnováhu a hledá pozitivní řešení. Její laskavý přístup a empatie vůči pacientům a zaměstnancům, spolu s pečlivým vedením týmu, ji činí výjimečnou postavou v Oblastní charitě Chrudim. A tak, v tvém duchu, nám zůstává poselství:
"Pokud můžeš pomůžeš, když už nemůžeš, tak zpomal.

Lada Pelikánová

Srdce Lady patří péči o seniory, a to již od dětství kdy pečovala o babičku. Před vstupem do charity pracovala na volné noze jako pečovatelka, což ji utvrdilo v přání pomáhat druhým. V oblastní charitě působí již 2 roky. Její velkou předností je klid a vyrovnanost, kterou působí nejen na klienty ale i na kolegy, kteří se na ní s důvěrou obrací pro radu. Je nejen pracovitou a spolehlivou profesionálkou, ale především člověkem s láskou pro druhé. Lada věnuje pozornost samostatnosti a osobnímu přístupu ke klientům, což považuje za klíčové pro úspěch v terénním prostředí. Její pracovní den začíná s úsměvem a připraveností na nová dobrodružství. Ladu kolegové respektují pro klid a vyrovnanost, kterou do týmu přináší. Klienti si ji chválí pro trpělivost a milou povahu, což jim dává jistotu a prostor. Práce je pro ni více než povinnost, je to způsob, jak přinášet radost a světlo do života druhých.
Lada přeje všem svým kolegům mnoho zdraví, štěstí a lásky k práci, i když ví, že to někdy může být náročné.

 

Mgr. et Ing. Lucie Drbalová

Lucie, před čtyřmi lety opustila svou pozici projektového manažera na úřadu práce, toužíc po změně a možnosti pomáhat druhým. Její největší úspěch spočívá v odvaze udělat velkou změnu ve své profesi. V charitě se stala klíčovým prvkem a získala si důvěru všech kolegů. Přinesla do našeho kolektivu nejen odborné znalosti, ale také vášeň pro pomoc druhým.Její pracovní cesta od sociálního pracovníka až po vedoucí pečovatelské služby a osobní asistence ukazuje na její neúnavnou oddanost práci a péči o ty, kteří ji potřebují. Její srdeční záležitostí je půjčovna zdravotních pomůcek, o kterou s láskou pečuje. Zároveň poskytuje poradenství pečujícím osobám, což považuje za základní kámen domácí péče. Její snaha dostat tyto služby do povědomí veřejnosti je jasným vyjádřením jejího závazku k pomoci druhým. Lucka je nejen tvůrkyní metodik pro sociální služby, ale také inspirací pro nás všechny.
Její motto "Všechno dělej s láskou, respektem a otevřenou myslí" .

Marta Boruchová

Sestřička Marta, od roku 2007 působí v charitě Chrudim s oddaností k domácí zdravotní péči. Její cesta začala skromně, kdy s batohem na zádech chodila ulicemi Chrudimi, aby poskytovala péči pacientům. Od té doby ukázala svou neuvěřitelnou zodpovědnost a lásku k lidem. I přes krátkou přestávku, během které prozkoumala jiné oblasti zdravotnictví, se vrátila zpět, protože jí charita, jak sama říká: Prostě táhne. Marta nachází naplnění ve spokojenosti zahojených pacientů a vytváření vztahů, kde je klíčovým prvkem harmonie a spolupráce. Její znalosti o ošetřování ran a chuť pro hledání nových způsobů péče o pacienty jí charakterizují jako člověka na svém místě.
 Pro všechny z nás je její poselství jednoduché, a přesto silné: Být hlavně pozitivní.

Mgr. Lenka Kellerová

Paní Kellerová, se za posledních deset let stala nejen neúnavnou sociální pracovnicí v domově pro seniory v Heřmanově Městci, ale i symbolem spojení mezi lidmi v potřebě s těmi, kteří jsou ochotni pomoci. Od roku 2016 se aktivně podílí na propojení domova s dobrovolnickým centrem Oblastní charity Chrudim. Co začalo jako hledání dobrovolníků, kteří by navštěvovali klienty domova, se stalo významnou součástí života obyvatel díky různorodým dobrovolnickým aktivitám. Její angažovanost se však neomezila pouze na hranice domova pro seniory. Výrazně se zapojuje i do Tříkrálové sbírky v Zaječicích. S radostí se chystá každý lednový rok vydat s koledníky do ulic. Paní Lenka Kellerová nám připomíná, že pravý význam spočívá v dávání a nalezení radosti v obyčejných okamžicích.
Vzkaz pro budoucí dobrovolníky zní jednoduše – není to náročná činnost stát se dobrovolníkem. Stačí jediné rozhodnutí, a to darovat svůj čas. 

Petra Dvořáková

Péťa se věnuje domácí zdravotní péči již šest let, z toho poslední dva roky jako vrchní sestřička domácí zdravotní péče v Oblastní charitě Chrudim. Přinesla do naší organizace nejen své odborné dovednosti, ale i nezdolný duch a radost ze života. Její cesta začala odmítnutím konvenčních nemocničních metod ve prospěch osobnější a lidské péče v domácím prostředí. Inspiruje se postavou Iron Mana, což se odráží v odvaze a síle, s níž přistupuje ke každodenním výzvám. Jejím hlavním cílem je udržovat spokojený kolektiv, vědoma si, že to je klíčové pro kvalitní péči. Její vztahy s pacienty jsou postaveny na otevřenosti a vlídnosti. Ocenění za svoji práci nachází nejen v profesním úspěchu, ale také v roli matky dvou dětí, což považuje za svůj největší úspěch. Petra se stala stabilním členem týmu díky svému skvělému a zábavnému přístupu. Její energie a nadhled přinášejí do naší práce nový rozměr.
A od tebe pro nás –,, Když život hází citróny, dej mu příchuť smíchu.“

Miroslava Hurtová

Paní Miroslava, celý svůj život zasvětila péči o druhé, jako zdravotní sestra. S láskou a oddaností pečovala o své pacienty a rodinu. A jak to, tak bývá přišel podzim života a paní Míroslava se těšila z penze. Záhy zjistila že jí, zaměstnání velice chybí, začala proto vypomáhat v mateřské škole a v roce 2000 její kroky došly až do charity Chrudim. Jako pečovatelka a poté jako sestřička v domácí zdravotní péči a jak sama říká, cvičila se v jízdě autem, protože do té doby mnoho neřídila. K tomu všemu ještě vypomáhala v domově s pečovatelskou službou. Dobrovolně pomáhat začala před dvěma lety u Oblastní charity Chrudim, pomáhá u většiny akcí dobrovolnického centra například dětský den – pro děti z pěstounských rodin, sportovní odpoledne v domově důchodců v Heřmanově Městci a další.
Skromná, srdečná a srdcem navždy – zdravotní sestřička paní Miroslava Hurtová.

Jana Pešková, DiS.

Jana dokáže vyjádřit složitá životní témata prostřednictvím minimalistické a zdánlivě jednoduché kresby. Její tvorba není pouhým uměleckým výrazem; je základem pro vizuální identitu Oblastní charity Chrudim. Obrázky, které Jana vytváří, se staly naším průvodcem na všech propagačních materiálech, které k nám patří. Výtvarně nás odlišují od ostatních charit, ale zároveň nás spojují s těmi, kteří naši podporu potřebují. Postavičky na obrazcích nejsou pouhou figurkou; některé jsou konkrétní osobností z našeho charitního týmu. Díky tomu tyto kresby promlouvají i z letáků a stávají se hlasem pro ty, kteří potřebují naši pomoc. Jana Pešková není jen grafickou designérkou; je vizionářkou, která umí spojit uměleckou vášeň s humanitárním posláním. Je energickou a neúnavnou maminkou tří dětí, která stále ráda tvoří a nachází radost v každém tahu tužkou. 
Její příběh nám posílá jasnou zprávu: Běžte si za svými sny.

Eliška Machačová

Paní Eliška, jak o sobě s úsměvem říká je, všude zdejší. Drobná postava, která však nese obrovskou energii a hlubokou vzdělanost. Je dobrovolnice Oblastní charity Chrudim, která svou neúnavnou prací oživuje život seniorů a veřejnosti kolem sebe. Její specialitou jsou poutavé přednášky, které připravuje jak pro obyvatele domova v Heřmanově Městci, tak i pro veřejnost. Paní Eliška má jedinečnou schopnost přenést svou lásku k historii, jazykům a vzdělání na posluchače. Neustále rozšiřuje své vědomosti. Její snaha porozumět všemu a všem jí motivuje k tvorbě poutavých přednášek, které nejenom informují, ale i inspirují. Aktivní životní styl a neustálá touha po vzdělání jsou pro ni přirozeným společníkem. Kromě toho, že stále učí angličtinu v klubu seniorů, se angažuje ve smysluplném trávení volného času obyvatel domova v Heřmanově Městci ve spolupráci s dobrovolnickým centrem Oblastní charity Chrudim.

 

 

Klára Blahová

PR pracovník
Tel.: 604 765 879 E-mail: 6enBRW6dWaBFRYUSYkkr1W77~bGk9W7r