Oznámení o změně provozní doby

Provozní doba Půjčovny kompenzačních pomůcek bude z důvodu čerpání dovolené dne 4. července 2018 jen od 9:00 do 11:00 hodin.

Oznámení o změně provozní doby

Provozní doba Farní charity Chrudim bude z důvodu čerpání dovolené dne 4. července 2018 jen od 8:30 do 11:30 hodin.

Oznámení

Občanská poradna Chrudim bude z důvodu čerpání dovolené ve dnech 2. – 4. července 2018 uzavřena.

K průzkumu Charity o mladých a chudobě vznikl cyklus fotografií Tomáše Pospěcha

Charita Česká republika se letos věnuje tématu Mladí a chudoba. Společně s Českou biskupskou konferencí a společností Median k němu připravila výzkum, který potvrdil předpoklad, že nejvíc záleží na tom, do jakých podmínek se narodíte. Jinými slovy, že chudoba je v Česku dědičná. K tématu vznikla i série fotografií Tomáše Pospěcha z nízkoprahového zařízení Fénix v Lipníku nad Bečvou. Tento typ sociálních služeb je totiž jedním z účinných nástrojů, kterým Charita v celé republice dětem a mladým lidem pomáhá.

Indické dívce Marii se splnil sen

Projekt Adopce na dálku® Diecézní charity Hradec Králové dává chudým dětem z indické Karnataky šanci na lepší budoucnost. Naši dárci už pomohli získat vzdělání více než šesti tisícům chlapců a dívek. Dnes jsou z nich učitelky, ošetřovatelky, elektrotechnici nebo účetní. Mnohým se doslova splnil jejich životní sen. Patří k nim i mladá dívka Maria Anthony z oblasti Belgaum, jejíž příběh vám přinášíme…

Konference Dobrá praxe v sociálních službách zhodnotí profesní růst

Charita Česká republika, největší nestátní poskytovatel sociálních a zdravotních služeb, pořádá ve čtvrtek 7. června 2018 odbornou konferenci pro sociální pracovníky s názvem Dobrá praxe v sociálních službách. Konference se uskuteční v Paláci Charitas na Karlově náměstí v Praze 1 od 9:30 hodin.

Výběrové řízení na ředitele/ředitelku Farní charity Chrudim

Diecézní charita vyhlašuje výběrové řízení na obsazení místa ředitel / ředitelky Farní charity Chrudim. Zájemci se mohou hlásit do 31. 5. 2018.

Oznámení

Půjčovna zdravotnických pomůcek Farní charity Chrudim bude z důvodu dovolené dne 30. 4. 2018 uzavřena.

Oznámení

Občanská poradna Chrudim bude z důvodu dovolené

dne 30. 4. 2018 uzavřena.

Děravá síť poslední záchrany: změny Zákona o hmotné nouzi ubírají těm nejchudším

Změny systému pomoci v hmotné nouzi, prosazené v průběhu roku 2017, přinesly trpké ovoce. Podle zkušeností odborníků Charity Česká republika, pracujících dlouhodobě s lidmi v nouzi, způsobují nedávné novely zákona těm nejchudším zbytečné potíže a jejich složitou materiální a bytovou situaci ještě zhoršují