Výběrové řízení na ředitele/ředitelku Farní charity Chrudim

Diecézní charita vyhlašuje výběrové řízení na obsazení místa ředitel / ředitelky Farní charity Chrudim. Zájemci se mohou hlásit do 31. 5. 2018.

Oznámení

Půjčovna zdravotnických pomůcek Farní charity Chrudim bude z důvodu dovolené dne 30. 4. 2018 uzavřena.

Oznámení

Občanská poradna Chrudim bude z důvodu dovolené

dne 30. 4. 2018 uzavřena.

Děravá síť poslední záchrany: změny Zákona o hmotné nouzi ubírají těm nejchudším

Změny systému pomoci v hmotné nouzi, prosazené v průběhu roku 2017, přinesly trpké ovoce. Podle zkušeností odborníků Charity Česká republika, pracujících dlouhodobě s lidmi v nouzi, způsobují nedávné novely zákona těm nejchudším zbytečné potíže a jejich složitou materiální a bytovou situaci ještě zhoršují

Oznámení

Občanská poradna Chrudim bude z provozních důvodů

ve dnech 9. dubna – 11. dubna 2018 uzavřena.

Chudoba je dědičná, mladým chybí vzdělání i vzory,

říká Martina Veverková, sociální analytička z Charity Česká republika v rozhovoru na DVTV. V Česku je možné zadlužit děti bez vlastního přičinění a kumulují se jim problémy spojené se sociálním vyloučením, říká.

Sečteno! Tříkrálová sbírka překonala loňský rekord. Děkujeme dárcům za štědrost!

112 260 037 korun. Tolik se letos vybralo do pokladniček Tříkrálové sbírky. Celkem 22 767 jich místní charity pod úředním dozorem rozpečetily a peníze z nich sečetly. Koledníci v přestrojení za tři krále vybírali peníze prvních čtrnáct dní v lednu. Charita Česká republika teď děkuje všem, kteří s láskou přispívají na pomoc potřebným.

Vykoledované peníze pomohou nemocným a potřebným v našich regionech i v zahraničí

Podtrženo, sečteno. Koledníkům v hradecké diecézi se letos podařilo vybrat rekordních více než 17,5 milionů korun. Z darovaných peněz budou podpořeny především charitní služby pro nemocné a potřebné v těch regionech, kde byly vykoledovány. Část výtěžku sbírky poputuje na humanitární projekty v zahraničí. „Jsem rád, že tříkrálová tradice, která i pomáhá a přirozeně propojuje všechny generace, oslovuje stále více lidí a dobrovolníků," říká RNDr. Jiří Stejskal, ředitel Diecézní charity Hradec Králové: "Děkujeme všem štědrým dárcům za důvěru a koledníkům za velkou pomoc.“

Poděkování

Děkujeme všem dárcům, kteří přispěli do kasiček Tříkrálové sbírky 2018.

Tříkrálová sbírka finišuje, v regionech už sčítají výsledky

Charity už rozpečeťují na úřadech naplněné kasičky. Výsledky sbírky v našich regionech jsou zatím vyšší, než loni. Darované peníze pomohou nemocným a potřebným především tam, kde byly vykoledovány. Část výtěžku poputuje na humanitární pomoc do zahraničí. Průběžné výsledky můžete sledovat zde. Děkujeme všem štědrým dárcům, koledníkům a dobrovolníkům, že nám pomáháte pomáhat! Charity pro své koledníky pořádají za odměnu rozmanité akce. Sledujte také fotosoutěže na facebooku.