Hudba se srdcem pro domácí hospicovou péči
1. prosince 2023 Z naší charity

Hudba se srdcem pro domácí hospicovou péči

Oblastní charita Chrudim s radostí oznamuje druhý ročník svého Benefičního adventního koncertu, který proběhne dne 3. prosince 2023 od 17:30 hodin v kostele Nanebevzetí Panny Marie v Chrudimi. Tento koncert navazuje na úspěšný první ročník, který se konal u příležitosti 30. výročí Oblastní charity Chrudim. S cílem udržet tradici benefičních koncertů ve vánočním období i do budoucna, bude první adventní neděle, 3. prosince 2023, spojovat hudbu, dobročinnost a vánoční atmosféru.

Koncert je organizován pod záštitou, radního Pardubického kraje zodpovědného za sociální věci a neziskový sektor Ing. Pavla Šotoly, což dodává této události významný společenský rozměr.

„Domácí hospicová péče je stále více poptávanou službou a jsem velmi rád, že Oblastní charita Chrudim tento druh péče zřídila a snaží se ji stále rozvíjet tak, aby byla dostupnější. Věřím, že výtěžek koncertu k tomu přispěje,“ uvedl krajský radní Pavel Šotola, pod jehož záštitou se koncert koná.

Ředitel Oblastní charity, Roman Pešek, uvedl své nadšení ohledně této události, která není pouze hudebním zážitkem, ale také příležitostí podpořit domácí hospicovou péči.

Roman Pešek, ředitel Oblastní charity Chrudim uvedl: „Koncert je nejenom významnou kulturní akcí s vynikajícími interprety, ale i příležitostí spojit síly ve prospěch domácí hospicové péče, která se stala důležitou součástí našich služeb a která bude z výtěžku koncertu podpořena. V rámci koncertu rovněž dojde k ocenění několika našich kolegů za jejich vynikající práci. Bez jejich úsilí a vysoké odbornosti bychom nemohli úspěšně poskytovat naše služby.“

Koncert se uskuteční v kostele Nanebevzetí Panny Marie po rozsvícení vánočního stromu na Ressselově náměstí v Chrudimi, což umožní návštěvníkům propojit tyto dvě magické události.

Oblastní charita Chrudim srdečně zve všechny občany k účasti na Benefičním adventním koncertu a podpoře tohoto důležitého dobročinného projektu. Vstupenky jsou k dostání v Turistickém informačním centru Chrudim a v Občanské poradně oblastní charity Chrudim. Lze je také zakoupit přímo na místě v kostele Nanebevzetí Panny Marie. Běžná vstupenka za 250 Kč a pro ty, kteří chtějí přispět vyšší částkou, je k dispozici dražší benefiční vstupenka za 400 Kč. Kromě toho bude během koncertu k dispozici u vchodu kasička veřejné sbírky na podporu domácí hospicové péče.

Přijďte se nechat unést vánoční atmosférou a přispějte k dobré věci prostřednictvím hudebního zážitku s posláním.

Klára Blahová

PR pracovník
Tel.: 604 765 879 E-mail: 6enBRW6dWaBFRYUSYkkr1W77~bGk9W7r