Dobrovolnické centrum Farní charity Chrudim

Dobrovolnické centrum je služba Farní charity Chrudim,
která naplňuje cíle své činnosti tím, že vyhledává lidi dobré vůle, tedy dobrovolníky, kterým nevadí pomáhat druhým lidem, ve svém volném čase
(občas – min. 1x za 14 dní na 1-2 hodiny), zadarmo, jen pro dlouhodobý dobrý pocit.

Tyto lidi pak zprostředkováváme chrudimským organizacím (viz níže),
kde jednoduchým způsobem pomáhají druhým lidem
.
Vše dle individuálního přání a po důkladné domluvě s každým zájemcem o tyto činnosti.

Další možností, jak se zapojit do dobrovolnických aktivit našeho DC je Vaše účast na některé z jednorázových akcí. V průběhu roku pořádáme, nebo se aktivně podílíme na realizaci rozmanitých kulturních, osvětových, benefičních či charitativních počinů v Chrudimi i okolí.  Při každé takové příležitosti přivítáme Vaši pomoc.

Zkuste to i vy!

Těm, kdo se nebojí stát dobrovolníky, nabízíme:

Bezpečné zázemí, potřebné informace, pojištění proti újmě na zdraví či majetku druhé osoby, velký výběr z pestré a zajímavé nabídky dobrovolnických činností (viz níže), zprostředkování kontaktu s prověřenými organizacemi, kde lze pomáhat, pomoc při řešení problematických situací spojených s dobrovolnickými činnostmi, smysluplnou zábavu i sebe – rozvíjení!

O co jde?

Jde o jednoduché a nenáročné činnosti, které výrazným způsobem pomáhají těm, kteří to potřebují a mají o to zájem!

Není k tomu potřeba nic speciálního znát či umět, stačí dobrá vůle a trocha volného času! Tyto činnosti lze dělat téměř kdykoli a svoji nenáročností jsou vhodné jak pro mladé (od 15ti let), tak pro dospělé (pracující i nezaměstnané – zlepšuje to šance na získání nové práce!), matky na mateřské, i pro seniory (kteří zvládnou dojít k někomu na návštěvu)!

Proč to dělat?

Čím více lidí se do těchto činností zapojí, tím efektivnější budou, ale také tím zdravější a krásnější bude naše společnost. Každý dobrovolník totiž konkrétními činy a prokazatelně pomáhá zlepšovat svět okolo sebe! Jednak svět toho, komu pomáhá (i člověk s problémem se cítí lépe, když ví, že není sám), jednak sám sobě (většině lidí tato činnost přináší dlouhodobí pocit spokojenosti a smysluplnosti), ale také celé naší společnosti (bude-li hodně těch, kteří jsou připraveni pomáhat, bude se zvyšovat šance každého na to, že mu bude pomoženo, až to bude potřebovat.

Dobrovolníků tedy není nikdy dost!

spokojeni

DOBROVOLNICKÉ ČINNOSTI

= naplň činnosti dobrovolníků

ČINNOSTI KOORDINÁTORA DOBROVOLNÍKŮ

= náplň činnosti koordinátora dobrovolníků

PRÁVA A POVINNOSTI DOBROVOLNÍKA

=  bezpečnost práce

KOORDINÁTOR DOBROVOLNÍKŮ

= osoba zodpovědná za bezpečný s správný průběh organizace dobrovolnických činností.

Kontakt:

Miroslava Šakarová – koordinátorka dobrovolníků,

e mail: dobrovolnicke.centrum.charitacr@tiscali.cz

telefon: 606 872 909

facebook: Dobrovolnické centrum Farní charity Chrudim

V PŘÍPADĚ ZÁJMU MĚ STAČÍ JAKKOLI KONTAKTOVAT S ŽÁDOSTÍ O SCHŮZKU, KTERÁ PROBĚHNE U NÁS NA CHARITĚ (mapka na úvodní stránce tohoto webu) A KDE SI ŘEKNEME VŠE POTŘEBNÉ.

Za vaše případné zapojení se do činnosti dobré vůle a pomoci druhým vám velice děkujeme a doufáme v naší kvalitní a co nejdéle trvající spolupráci.