Mini SOUTĚŽ Adopce na dálku

banner - FB soutěž 6_2017Ke Dni dětí

je na našich facebookových stránkách odstartována mini SOUTĚŽ!

Lajkujte, piště a vyhrajte!

Soutěžit můžete do půlnoci 7. 6. 2017!

Na první 3 výherce čeká drobná odměna.

Přejeme požehnané Velikonoce!

Velikonoční beránekRadost z Kristova vzkříšení a požehnané svátky velikonoční

přeje svým příznivcům, dárcům, dobrovolníkům a zaměstnancům

Charita Česká republika

Národní potravinová sbírka 2016

Dne 12. 11. 2016, v době od 8 do 20 hodin, proběhne v chrudimském HM TESCO 4. ročník Národní potravinové sbírky. Během celého dne mohou zákazníci hypermarketu darovat trvanlivé potraviny, které poputují do potravinových bank a následně organizacím, které pomáhají lidem v nouzi.

VÝBĚROVÉ ŘÍZENÍ na pozici SOCIÁLNÍ PRACOVNÍK - METODIK

Diecézní katolická charita Hradec Králové vyhlašuje VÝBĚROVÉ ŘÍZENÍ na obsazení místa SOCIÁLNÍ PRACOVNÍK - METODIK. Jde o pracovní pozici v rámci projektu financovaného z OP Zaměstnanost, úvazek 1,0 s nástupem od 1. 11. 2016. Uchazeči se mohou hlásit do výběrového řízení do 31. 8. 2016.

Více informací naleznete zde.

Česká televize o Tříkrálové sbírce v Hradci Králové a Pardubicích

„Hluboká česko-německá spolupráce" obětem povodní pokračuje

Tobias Nölke, vyslanec Charity Německo, zavítal koncem listopadu do České republiky, aby se přesvědčil, jak probíhá pomoc obětem letošních povodní, na kterou Němci štědře připspěli. Rozhovor v německém jazyce, který pan Nölke poskytl stanici Radio Prag, naleznete zde.

Sledujte on-line: Příběhy, které svět nevidí

Foto: ČTPoslední dva díly nedělního odpoledního pořadu věnovala Česká televize střediskům Charity. Bývalé prostituky, klientky projektu Magdala, vystupují v dílu ze Znojemska. Na druhý konec země, do Chebu, se pak štáb vydal zaznamenat vzpomínky, chyby, ale i budoucí plány a naději lidí bez domova.

Dvacet minut Radiožurnálu s ředitelem Charity ČR

Bezdomovectvím je u nás ohroženo na sto tisíc lidí. Ministerstvo práce a sociálních věci představilo poprvé koncepci prevence a řešení této problematiky. Jak se k ní staví Charita ČR? A jak se člověk dostane "na ulici" a proč je tak těžké vrátit se zpět do běžného života? Na to odpovídal ředitel Charity ČR Lukáš Curylo. Přehrajte si záznam rozhovoru.

Nové číslo účtu pro sbírku na pomoc v ČR

Charita Česká republika mění číslo účtu veřejné sbírky na pomoc potřebným v ČR, mimo jiné tedy také na pomoc po povodních. Nové číslo sbírkového účtu je 44665522/0800, vedený u České spořitelny.
K této změně dochází z důvodu zákonné povinnosti po třech letech původní sbírku ukončit a předložit úředním orgánům její vyúčtování. Všem dárcům děkujeme za pochopení!

Soutěž o mobily a další ceny

FotosoutěžPřemýšleli jste někdy, co dělají Tři králové v létě? Máte nápad na vtipnou fotku? Přidejte se k zábavné soutěži na Facebooku nejen pro koledníky a vyhrajte mobilní telefony nebo ručně vyráběné zboží z chráněných dílen.