Výběrové řízení na ředitele/ředitelku Farní charity Chrudim

Diecézní charita vyhlašuje výběrové řízení na obsazení místa ředitel / ředitelky Farní charity Chrudim. Zájemci se mohou hlásit do 31. 5. 2018.

Oznámení

Půjčovna zdravotnických pomůcek Farní charity Chrudim bude z důvodu dovolené dne 30. 4. 2018 uzavřena.

Oznámení

Občanská poradna Chrudim bude z důvodu dovolené

dne 30. 4. 2018 uzavřena.

Děravá síť poslední záchrany: změny Zákona o hmotné nouzi ubírají těm nejchudším

Změny systému pomoci v hmotné nouzi, prosazené v průběhu roku 2017, přinesly trpké ovoce. Podle zkušeností odborníků Charity Česká republika, pracujících dlouhodobě s lidmi v nouzi, způsobují nedávné novely zákona těm nejchudším zbytečné potíže a jejich složitou materiální a bytovou situaci ještě zhoršují

Oznámení

Občanská poradna Chrudim bude z provozních důvodů

ve dnech 9. dubna – 11. dubna 2018 uzavřena.

Chudoba je dědičná, mladým chybí vzdělání i vzory,

Martina Veverková, sociální analytička Charity ČR. Foto: Aleš Masner

říká Martina Veverková, sociální analytička z Charity Česká republika v rozhovoru na DVTV. V Česku je možné zadlužit děti bez vlastního přičinění a kumulují se jim problémy spojené se sociálním vyloučením, říká.

Sečteno! Tříkrálová sbírka překonala loňský rekord. Děkujeme dárcům za štědrost!

Tříkrálový koledník z Kutné Hory. Snímek Jakub Žák

112 260 037 korun. Tolik se letos vybralo do pokladniček Tříkrálové sbírky. Celkem 22 767 jich místní charity pod úředním dozorem rozpečetily a peníze z nich sečetly. Koledníci v přestrojení za tři krále vybírali peníze prvních čtrnáct dní v lednu. Charita Česká republika teď děkuje všem, kteří s láskou přispívají na pomoc potřebným.

Vykoledované peníze pomohou nemocným a potřebným v našich regionech i v zahraničí

Podtrženo, sečteno. Koledníkům v hradecké diecézi se letos podařilo vybrat rekordních více než 17,5 milionů korun. Z darovaných peněz budou podpořeny především charitní služby pro nemocné a potřebné v těch regionech, kde byly vykoledovány. Část výtěžku sbírky poputuje na humanitární projekty v zahraničí. „Jsem rád, že tříkrálová tradice, která i pomáhá a přirozeně propojuje všechny generace, oslovuje stále více lidí a dobrovolníků," říká RNDr. Jiří Stejskal, ředitel Diecézní charity Hradec Králové: "Děkujeme všem štědrým dárcům za důvěru a koledníkům za velkou pomoc.“

Poděkování

Děkujeme všem dárcům, kteří přispěli do kasiček Tříkrálové sbírky 2018.

Tříkrálová sbírka finišuje, v regionech už sčítají výsledky

Charity už rozpečeťují na úřadech naplněné kasičky. Výsledky sbírky v našich regionech jsou zatím vyšší, než loni. Darované peníze pomohou nemocným a potřebným především tam, kde byly vykoledovány. Část výtěžku poputuje na humanitární pomoc do zahraničí. Průběžné výsledky můžete sledovat zde. Děkujeme všem štědrým dárcům, koledníkům a dobrovolníkům, že nám pomáháte pomáhat! Charity pro své koledníky pořádají za odměnu rozmanité akce. Sledujte také fotosoutěže na facebooku.